НЕОФИЦИЈАЛНИ РЕЗУЛТАТИ ОД ИЗБОРИТЕ ВО БЕЛГРАД : СНС НА ВУЧИЌ ОСВОИ 48 ПРАТЕНИЧКИ МЕСТА И ОСТВАРИ УБЕДЛИВА ПОБЕДА НА ПРЕТСЕДАТЕЛСКИТЕ И ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ

0
459

Ипсос и ЦеСИД ги објавија последните прелиминарни резултати од изборите во Белград, според кои СНС и СПС заедно во моментов имаат благо мнозинство од вкупно 56 места од 110 места во Градското собрание.

Ипсос и ЦеСИД ги објавија следните податоци врз основа на 81,5 отсто од обработениот примерок:

-Александар Вучиќ, СНС: 48 мандати, 39,1 отсто

-Ивица Дачиќ, Тома Фила, СПС-ЈС: 8 мандати, 7 отсто

-Воислав Шешељ, СРС: 0 мандати, 1,7 отсто

-Милица Ѓурѓевиќ Стаменковски, бранители: 4 мандати, 3,7 отсто

-Владета Јанковиќ, Обединети за победа на Белград: 26 мандати, 20,1 отсто

-Милош Јовановиќ, Коалиција НАДА: 7 мандати, 6,2 отсто

-„Мораме“: 13 мандати, 10,4 отсто

-Душко Вујошевиќ, Борис Тадиќ, Ајмо Људи: 0 мандат, 2,7 отсто

-Немања Шаровиќ, За цел нормален свет: 0 мандати, 1,6 отсто

-Суверенисти, Саша Радуловиќ: 0 мандати, 2,2 отсто

-Бошко Обрадовиќ, Двери – ПОКС: 4 мандати, 3,6 отсто

-Алијанса на руското малцинство: 0 места, 0,5 отсто