НЕМА ДА ВИ СЕ ВЕРУВА, ШТО СТАНА СО ЧОВЕКОВ: Васко Ефтов мртов сериозен тврди дека ЦИА го опила Диме Спасов, му стаила швалерка во кола и му наместила сообраќајки за да го уништи!!!

0
1772

Еј, човеци, не СДСМ, туку ЦИА брате мили го опила Диме Спасов, му стаила швалерка у кола, го пратила да вози низ Скопје ноќе со службено возило и потоа му наместила две сообраќајќи, мада не пишува како го натерале да бега од полиција, да го прати својот шофер да лаже дека он возел итн итн.

Ова мора да го прочитате, што стана со човеков или овој отсекогаш бил ваква свиња ненормална:

Bi sakal da iskomentiram edna rabota: Slucajot Dime Spasov. I politickiot kontekst vo koj toa se slucuva. Javnosta so PRAVO go OSUDI odnesuvanjeto na Spasov.

No ima nekoi raboti koi se indikativni i mislam deka treba da se stavat pod politicka lupa. Prvo, gledate kako brzo splasna celata mediumska akcija na opozicijata. Zosto? Koga e toa afera koja im nosi poeni i treba da ja tretiraat dodeka “masta ne i ja izvadat”.

Posebno sto Spasov bese eden od milenicite na Gruevski. Vtoro gledate kako opozicijata brzo reagirase vo vrska so taa akcija. Nastrana brzata reakcija na Alfite.

Nastrana brzata reakcija na SDSM. Veke sabajleto ( a toa e sabota nautro ) po portalite bese pustena molbata za vrabotuvanje na doticnata gospogjica vo ELEM. Mislite deka opozicijata e tolku kadarna i deka e vo kondicija da gi aktivira “svoite kadri” vo ELEM i tie po polnok, megju petok i sabota, da mozat da ja iskopaat taa molba od arhivata na ELEM!?

Da ne se lazeme-ne samo ovaa tuku koja bila opozicija vo svetot ne e vo sostojba toa da go napravi. Ne-vo taka kratok rok.

Sto toa znaci? Deka funkcionerite na VMRO se permanentno sledeni. I se celno atakuvani. Od nasi i drugi sluzbi.

Toa sto se tie “mamlazi” i sto se odnesuvaat kako slon vo porcelanska prodavnica e nivni problem. No se SLEDENI. I toa 24/7.

Zatoa i bese vednas najdena molbata na doticnata gospogjica. Bidejki taa akcija bese ODNAPRED planirana. Kako sto planirano im se napagjaat ( ranuvaat ili povreduvaat ) nivnoto potesno obezbeduvanje, clenovi na nivnite najtesni semejstva itn. Kako sto bea provaleni so prisluskuvanjeto.

Tie koi ne uspevaat da se prilagodat na takvite novonastanati uslovi-ke si platat so svojata kariera. Dali ke bide toa (samo) Spasov ili nekoj drug Spasov ke pokaze vremeto.

Еј само затоа што СДСМ успеале да ископаат барање за вработување на тоа курвичето на Диме Спасов, Васе Ефтов иде до таму да тврди дека ЦИА стои зад скандалот со Диме Спасов?! Која е целта на оваа лудорија? Па секако, да ги прикаже ДПМНЕ како жртви на светски заговор, како они се борат со светот за да ја спасат Македонија. Васето како и Латас и Миленко и Јанко и самиот Грујо играат на картата на лекомисленоста на народот и тежнеењето да се верува во теории на заговор како ЦИА стои зад се, разни масони, тајни служби светски, семоќни евреи кои владеат со светот итн итн…

Целта на новинарството и медиумите освен да информираат е и да го едуцираат народот, со искрена намера да го обогатат со инфо и со ранзи податоци и гледишта кои ќе му помогнат на народот да ја согледа вистината и контекстот на светските случувања.

Со ваквите емисии и колумни, народот се заглупува, се затупува, се влева страв во коски, се збунува, се манипулира со народните маси, се игра на старите верувања за разни теории на заговор.

И не само Васко и слични медиски курви режимски, самиот Грујо владее 10 години користејќи ги тие суеверија, стравови национални, табиети, традиции, непишани правила, ги користи нив и ги засилува со цел да го владее народот. Навистина се злобни расипани копилиња!