НЕМА ДА ВИ СЕ ВЕРУВА ШТО НАПРАВИ БЛИСКАТА СОРАБОТНИЧКА НА МИЦКОВСКИ И СОПРУГА НА АМНЕСТИРАНИОТ ВОДАЧ НА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА, БОРИС ДАМОВСКИ: Во емисија на ТВ Сонце Василевска призна дека ВМРО ДПМНЕ ја помогнала промената на името затоа што раководствого било приклештено и уценето?!?!

0
1356

– Лесно им е на тие од БОЈКОТИРАМ, тие немаа никакви проблеми и уцени, ние како партија бевме под жесток притисок, партиската зграда ни беше замрзната и партиските сметки замрзнати, наши блиски беа пред одење во затвор за 27-ми април и моравме да играме по некои правила, не ни беше лесно, но само ние знаевме под каков притисок бевме затоа не го изнесовме народот на протести кога се менуваше името!

Блиската соработничка на Мицковски и сопруга на амнестираниот водач на Заеднинчка Македонија, Борис Дамовски, Иванка Василевска, практично призна на тв во емисијата на Јанко Бурек синоќа дека ВМРО ДПМНЕ помогнала да се смени името затоа што била принудена да се ценка за пари и амнестија?!?!

БРЕЕЕЈ, ОВАА ГО УТЕПА ЦЕЛО ВМРО ДПМНЕ СО ПОГОДОК ДИРЕК У ГЛАВА!

Моментот кога ова го признава е во 28.30 минута од видеото, Јанко Бурек одма рипна како попарен кога увиде што направи плавушата: