НЕМА ДА ВИ СЕ ВЕРУВА: Груевски во Струмичко пуштил по втор пат тениско игралиште старо 4 години!

0
2502

Писмо од Струмичко:

Имам интересна вест за вас.

Денес во насите села Василево и Ангелци дојде циркусот Медрано на Грујо. Како и обицно сите влезови на двете села беа блокирани од полициски возила, да не претерам ама јас видов околу 50 возила. Одев апчиња за притисок да земам од аптеката во Василево и полицијата ме врати е тогаш кога дознав кој е таму ми се качи 200.

Дојде ѓубрето да сече лента во Василево на таканаречен парк со неколку клупи свежо поставени, а во Ангелци по втор пат пуштасе тениско игралиште, кое веке постои 4 години.

Игралиште пушта ама деца нема. Навецер само циганите се собираа таму, но и нив веќе ги нема, заминаа азиланти во Германија.

Пишувам и се трудам да го скротам бесот во себе. Жив човек од насето село Градосорци не излезе да го види апашот, само такси фрчеа и носеа луге од други места за да се радува посеркото и да мисли оти многу го сакаат.

Ако толку го сакат се прасувам зосто толку полиција?

Поздрав