НЕКОЈ НЕКА ИМ ПРЕНЕСЕ НА ВМРОВЦИТЕ И НА БРАНКОВИСТИТЕ, ЗАЕВ ЌЕ ГО РЕШИ И БУГАРСКОТО ПРАШАЊЕ И ЌЕ ИСПИШЕ ИСТОРИЈА, А НАЈМНОГУ ЌЕ СЕ СРАМАТ ТИЕ ШТО ЗАСТАНАА ПРОТИВ НЕГО!

0
585

Македонскиот народ секогаш бил и ќе биде со поглед напред. Сите премрежја, окупации и блокади беа надминувани и надминати заради желбата за подобро утре и подобар живот.

Така е и сега. Гледаме напред, кон Европа, тоа е единствениот пат кон нашето подобро утре.

Изолациите ги оставаме во минатото бидејќи знаеме дека македонската иднина е европска. Во тоа име, продолжуваме да бараме решенија. Само така е европски, само така е македонски.

Во ЕУ ќе влеземе како Македонци кои зборуваат македонски јазик!

Фејсбук статус на премиерот и лидер на СДСМ, Зоран Заев.