НЕВЕРОЈАТЕН ЛУКСУЗ ВО НОВОТО ПАРТИСКО СЕДИШТЕ НА ТРЕТИОТ РАЈХ!

0
1167

За нештата да станат појасни!

Денес владеачката партија не одговори на прозивките дали “Балконот на Фирерот” е дивоградба или не. Еве неколку слики за да стане појасно. Станува збор за балкон, поточно градба која е надвор од градежната парцела т.е. се наоѓа на земјиште на Р.М. Штом не е во парцела и е надвор од маркицата истата градба е нелегална. Кратко и јасно. Но, проблемот е поголем. Проблемот е што има внатре! Внатре има уметнички слики од Украина порачувани преку некое министерство, теписони од по 10цм кои чинат по десетици илјади евра. Внатре има кристални лустери, блиндирани стакла, ресторани итн. “Версај” во Скопје. Затоа ја поздравуваме иницијативата на советникот Сашо Трпевски за седница на совет каде ќе се дискутира за инспекциските служби но истата ќе биде пред штабот на ДПМНЕ каде ќе дискутираме и за целата градба и што е легално а што не.

Саша Богдановиќ

11760238_10206650570330470_1728639789507748943_n 11755686_10206650570410472_8491337842178416183_n