НА ЦРНИ ГРУЈЧЕ МУ ТЕЧЕ НИЗ НОГАВИЦИ : ПО ПОРАЗОТ НА ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ НА ОРБАН ФОТОГРАФИРАН НА АЕРОДРОМ СО МОЖНОСТ ОД НАПУШТАЊЕ НА БУДИМПЕШТА

0
1034

Порталот МКД њуз објави фотографија од поранешниот премиер Никола Груевски кој бил фотографиран од читател на меѓународниот аеродром Ферихеги – Будимпешта.

Со наслов „Груевски ja напушта Будимпешта!?“ порталот пишува дека не е јасно дали тој испраќа пријатели на аеродромот или пак се спрема да ја напушти Будимпешта.

 Ова е можноста што ти ја дава фактот дека имаш украдено над 100 милиона евра па со тие пари можеш да купуваш цели влади да ти помогнат диво да поминеш граница и да ти дадат азил. Кој знае кај сега ќе бега паторот, Русија, Северна Кореја, некоја афричка земја или пак јужно американска вукојебина, добро е што овие патувања му ги трошат украденото од народот и брзо ќе остане без пари, но лошото е што никад нема да ги вратиме тие пари назад во буџетот…

Едно е сигурно, тој ќе си одлежи, кога тогаш, никој не се спасил од ќорка, и најголемите диктатори сепак на крај завршувале во ќорка, колку и да бегаат!