НА СКОПСКИОТ АЕРОДРОМ СЦЕНИ КАКО ДЕЦАТА БЕГАЛЦИ ОД ЕГЕЈСКА МАКЕДОНИЈА: ДЕЧИЊА СО ИГРАЧКИ, МАЈКИ СО ПО ДВЕ ДЕЦА ВО РАЦЕТЕ, БРЕМЕНИ ЖЕНИ,

0
531

Се работи за 149 авганистанци кои пристигнаа од Грузија, поранешни вработени во невладини организации во Авганистан. Се работи за брачни парови и деца. Овие луѓе се наши сојузници на кои животот им е загрозен и затоа одлучивме да им помогнеме и привремено да ги прифатиме во нашата држава. – изјави министерот за надворешни работи Бујар Османи.