НА СКОПСКИОТ АЕРОДРОМ ЗАПЛЕНЕТИ РЕЧИСИ 5 КИЛОГРАМИ СРЕБРЕН НАКИТ И БИЖУТЕРИЈА

0
286

– Во едниот случај станува збор за четири килограми сребрен накит и бижутерија што британски државјанин, инаку сопственик на продавница за накит се обидел да ги изнесе од државата, без притоа да ја декларира стоката од комерцијален карактер кај царинските службеници. Накитот е откриен при контрола на рачниот и дополнителниот багаж којшто е побаран од страна на царинските службеници по увид на картата на патникот.

Во вториот случај, на влез во државата, запленети се 123 парчиња сребрен накит откриени по контрола на патник, инаку турски државјанин, кој патувал од Истанбул – информираат од Царина.