НА САМКА ИБРАИМОВСКИ МУ СЕ СЛОШИЛО КОГА ДОЗНАЛ ДЕКА РОМСКИТЕ НЕВЛАДИНИ ОРГАНИЗАЦИИ ЗА 5 ГОДИНИ ДОБИЛЕ 25 МИЛИОНИ ЕВРА ПОМОШ ОД ДРЖАВАТА, ЕУ И АМБАСАДИТЕ А ОД ПАРИТЕ НЕМА НИ ТРАГА?!?!

0
1317
Деновиве ја завршивме Стратешката Декларација за Ромите, Промени за добробитот на Ромите во Македонија, согледувајќи како понатака сакав да знам колку проекти се реализирани во Република Македонија од Донатори од Европската Унија, кога ги видов бројките односно колку милиони евра се влезени во Македонија, кај Ромските невладини организации се фрапирав кабинетот ми се сврти за 360%, си велам кај отишле овие 25.262.525.76 милиони долари, што е подобрено за мојата заедница, ЕДНО ГОЛЕМО НИШТО!
Нема да ги именувам Невладините Организации, но ќе ги прашам поединечно што направивте со овие пари, ова се пари од 2011 до 2016-та година. Но има уште грантови што се дадени тоа е плус,кој ги употреби Ромите за лично богатење, а Ромите живеат се уште МИЗЕРНО, само Општината Шуто Оризари има над 600.000 илјади долари влезено по овој основ, во време на владењето на Елвис Бајрам, а од парите нема ни трага, што да кажам друго кога се видов овие бројки се 100% точни, затоа сегашната власт треба да размисли со кои невладини организации соработува.
Јас како пратеник им порачувам на Владините функционери да не се залетуваат за соработка со Невладини Ромски организации кој на грбот на Ромите лично се збогатиле, јас нема да дозволам некој да се збогатува на грбот на мојот напатен народ, како Пратеник во Собранието на Македонија, им порачувам на владата и на амбасадите – РАЗМИСЛЕТЕ ДОБРО СО КОГО СОРАБОТУВАТЕ?
Самка Ибраимовски, пратеник и лидер на ПЦЕР