На Републиканците им се случи Демократи : Бајден го победи Трамп во Пенсилванија!

0
1051

Податоците покажуваат дека Бајден скокна во водство со 5.587 гласови.

Победата во Пенсилванија би му дала на Бајден 273 гласа во Изборниот колеџ, што би било над прагот од потребните 270 за да се добие претседателската функција. Сепак, остануваат уште доволно гласови за Трамп да се врати.