НА ПУТИНИСТИТЕ ЦРНО ИМ СЕ ПИШУВА : Илјадници Руси маршираа во Москва во чест на Борис Немцов

0
849

Во Москва се одржа марш во спомен на политичарот Борис Немцов , кој беше убиен пред три години, информираат руските медиуми.

На протестот учествуваа повеќе од 7.000 луѓе , додека полицијата пријави околу 4.500 луѓе. Организаторите, сепак, тврдат дека на маршот имало 30.000 луѓе

По настанот, учесниците отидоа на мостот Биг Москорецотски , каде што беше убиен Борис Немцов.

Немцов беше убиен во центарот на Москва на 27 февруари 2015 година.