НА ПОКАНА НА АМЕРИКАНСКАТА АМБАСАДА, ДРЖАВНИОТ ВРВ ВО ЖИВО НА ТВ ЈА СЛЕДЕШЕ ИНАУГУРАЦИЈАТА НА НОВИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА САД, ЏО БАЈДЕН

0
481

Честитки до новиот американски претседател Joe Biden.
#САД се наш стратешки партнер кои секогаш ја поддржувале демократијата во земјава и нашите евро-атлантски интеграции. 🇲🇰🇺🇲.
Честитки до Kamala Harris, првата жена потпретседател на САД.

Congratulations to the new American President Joe Biden.
The #US have been our strategic partner, continuously supporting democracy in our country and our Euro-Atlantic integrations. 🇲🇰🇺🇲
Congratulations to Vice President Kamala Harris on being the first woman to hold the office of #US Vice-President.

Фејсбук статус на претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски.