НА ОВА БРАДЕСТО ЌОСЕ ШТО СВИРИ НА ХАРМОНИКА НИКАД НЕМА ДА МУ ДОЈДЕ ПАМЕТОТ : ЈОВЕ ЌЕЌЕНОВСКИ ИМ СЕ ДОДВОРУВА НА ВМРО-ДПМНЕ ПО ВТОР ПАТ ЗА КАНДИДАТ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ ЗА ДА ЈА СПАСИ МАЌЕДОЊА ОД ВЛЕЗ ВО ЕУ И НАТО?!?!

0
1158

Откако беше претходно пред 5 години кандидат за претседателски кандидат, професорот Јове Кекеновски беше одбиен од ВМРО-ДПМНЕ како нивни кандидат, сега по втор пат го прави тоа со цел да и го врател угледот на Македонија со тоа што Заев и СДСМ сакале да ја внесат во ЕУ и НАТО?!?! Каков анти-талент за политика, која зелка, која табулараса.

Професорот  д-р Јове Кекеновски од „ВМРО-ДПМНЕ Демократска фракција“ би прифатил да биде претседателски кандидат ако опозицијата т.е. ВМРО-ДПМНЕ одлучеле на претстојните претседателски избори да излезат обединета?!?!

Според Јове Кекеновски, само победата на еден и единствен опозициски кандидат на претстојните претседателските избори е спас од, како што вели, ненародната актуелна власт, која под параванот ЕУ и НАТО ја обезличи и понижи државата и граѓаните, а тоа значи ќе и го трасира на Македонија патот на Бачев кон Камчатка и Русија како алтернатива 😀 😀 😀 бре бре бре, ау ау ау….