НА ЗАПАД И ОД ВМРО НИШТО НОВО! ОВА ЛИ СЕ ТИЕ ПАТРИОТИ ЗА ПОДОМА?! Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ не го гласаа законот со кој се спречува увоз на отпад!

0
1165

На датум 05.02.2020г. на пленарна седница во Собранието беа изгласани законските измени со кои се забранува увоз на отпад кој би се употребувал како алтернативно гориво. За законот единствени кои не гласаа беа пратениците од ВМРО ДПМНЕ. Дали со овој потег тие одработуваат за бизнис интереси?

Дали со ова пратениците од ДПМНЕ застанаа во одбрана на фирмата „Еко клуб“ од Битола, која надвор од прописите складирала и превезувала медицински отпад,  во сопственост на Сашо Јанакиески, „бизнис-играчот на ВМРО-ДПМНЕ и кадар на Никола Груевски? Јанакиески, наместо да го уништи во соодветна машина, тој отпадот во кој имало остатоци од човечки органи, медицински шприцеви и отпад од кој се цедела крв без проблем го депонирал во Дрисла која повеќе од 11 години ги труе Скопјани.

 

votevote0vote2