НА ЗАЕВ МУ ПУКНА ФИЛМОТ ОД НАВРЕДИТЕ НА КАРАКАЧАНОВ : АЈ БЕ ЌУТИ ТАМУ, ДОСТА БЕШЕ ГОВОР НА ОМРАЗА!

0
2281

Јас сум Македонец 🇲🇰 кој зборува македонски јазик, признат од целиот свет. Каракачанов е Бугарин кој зборува бугарски јазик признат од целиот свет.
Но, етничката и идентитетска разлика не е единствената меѓу нас.
Поважна и посериозна е разликата во нашите светогледи.

Јас работам на доближување на ставовите околу разликите и знам дека тоа е можно само преку размена на идеи и мислења, а не преку навреди и недолични пораки.
Нашите народи очекуваат исчекор кон пријателство, а не говор на омраза.

Доста беше омраза!

Фејсбук статус на премиерот Зоран Заев.