НА ДЕНЕШНАТА ВЛАДИНА СЕДНИЦА Е ДОНЕСЕНА ОДЛУКА ЗА ОДЗЕМАЊЕ НА МАКЕДОНСКОТО ДРЖАВЈАНСТВО НА ОНИШЧЕНКО

0
434

Владата на Република  Македонија на денешната седница одлучи да се поништи одлуката за прием на Олександр Онишченко во државјанство на Република  Македонија.„Владата ја донесе одлуката откако го разгледа известувањето од Министерството за внатрешни работи, во кое што се информира за можноста за одземање на веќе дадено државјанство, што беше побарано од страна на Владата, на претходна владина седница.