На денешен ден пред точно 75 години во битолската гимназија „Јосип Броз Тито“ се одржал првиот час на наставен македонски јазик во средно училиште во земјава

0
999
Зоран Заев @Zoran_Zaev
Да продолжиме да ги негуваме јазикот, литературата, уметноста и културата – ова се основите на идентитетот на еден народ. На денешен ден пред точно 75 години во битолската гимназија „Јосип Броз Тито“ се одржал првиот час на наставен македонски јазик во средно училиште во земјава.