На Грујо му текна : Ќе треба да се помести нагоре за да биде на највисоката точка!

0
579

mile-nik-685x320

Разговор помеѓу Миле Јанакиески и Никола Груевски

НГ: Еј, уште нешто ми текна. Сега, таа парцелата ќе се подигне нагоре? Пошто со дооформувањево….
МЈ: Да, да, да.
НГ: …највисоката точка ќе биде на друго место, не на тоа.
МЈ: Истото, истото си важи, да. На највисока точка да биди тоа, да. Горе…
НГ: Истото, ама у суштина ќе фаќа дел и надвор од сегашната парцела, така?
МЈ: Па потоа има као мал пат, малку повисоко ќе биде тоа, да. Пак врз база на податоците од Катастар знам, тоа ми го..ми текна и мене.
НГ: Да, ќе треба да се помести нагоре, вон сегашната линија на парцелата, или тука некаде, за да биде на највисоката точка.
МЈ: Така, така, така, знам, знам.
НГ: Тоа ми текна. Пошто кога ќе се дооформи, највисоката нема да биде кај што е сега.
МЈ: Така, така да. Ми текна и мене тоа истото. Го имав тоа во предвид.
НГ: Океј, ајде.
МЈ: Ќе имам во среда, и за едното и за другото ќе Ви дадам предлози, како би изгледале.
НГ: Важи. Ајде.
МЈ: Ајде, поздрав, чао.