НАЈНОВ СКАНДАЛ НА ВЛАСТА : Лице со факултет за безбедност вработено во централен регистар во Македонски Брод како ПРАВНИК!

0
1948

До нашата редакција пристигна порака од читател кој тврди дека во Македонски Брод е вработено лице, кој е со факултет за одбрана во централниот регистар во Македонски брод на работна позиција за лице со правен факултет, што доколку е точно тогаш ова ќе биде голем скандал за владата на СДСМ.

  • Бидејќи моментално актуелни се вработувањата сакам да Ве информирам за следното. Какви несоодветни кадри се вработуваат во државната администрација. Во Централниот регистар во Македонски Брод, се вработи лице од Кичево. Работното место е систематизирано со Правен факултет, а лицето коешто го вработија има завршено факултет за Одбрана. И што е најтрагично, на товар на државниот буџет, за лицето секој ден да патува на релација Кичево-Македонски Брод и обратно, од страна на Централниот регистар од Скопје му е доделено службено возило.