НАТО И ПРАВИ НА МАКЕДОНИЈА ГОЛЕМА ЧЕСТ : ДЕНЕС НА ДВОДНЕВНА ПОСЕТА ВО СКОПЈЕ ЌЕ СЛЕТААТ ГЕН. СЕК. СТОЛТЕНБЕРГ И ЦЕЛИОТ СЕВЕРНОАТЛАНТСКИ СОВЕТ ОД 29 ПРЕТСТАВНИЦИ!

0
1853

Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг, и Северноатлантскиот совет доцна попладнево се очекува да пристигнат на „Меѓународниот аеродром Скопје“ со два авиона. Прв ќе слета авионот на Столтенберг, во кој ќе бидат и шестмина члена на неговиот кабинет, а еден час подоцна, ќе слета и авионот со Северноатлантскиот совет, во кој ќе бидат 29 претставници на земјите членки на НАТО.

На аеродромот предвидено е да има свечен пречек, по што високите гости се упатат кон Собранието.

Столтенберг и претставниците од Северноатланскиот совет ќе престојуваат во земјава и утре, кога ќе бидат пречекани во Владата.

Ова е втора посета од ваков ранг на Македонија.