НАТАША ПЕТРОВСКА: ЈКП КОМУНАЛЕЦ БИТОЛА ДОБИ МЕТЛАРКА ЗА ПОДОБРА ЈАВНА ЧИСТОТА ПО БИТОЛСКИТЕ УЛИЦИ, ИНВЕСТИЦИЈА ВРЕДНА 10,5 МИЛИОНИ ДЕНАРИ

0
204

Набавена нова метларка за подобрување на услугите кон граѓаните. Инвестиција од 10,5 милиони денари.

Само во последниве 8 месеци во ЈП Комуналец набавена е механизација во висина од 40 милиони денари. Финансиската стабилност на општината влијаеше на финансиската стабилност на јавните претпријатија.

Инкасирањето на 6 милиони евра кон јавните препријатија од страна на општината што по основ на стари долгови што по основ на изведени активности, успешните политики, создадоа услови за многу поквалитетни, современи услуги.

Следуваат уште две метларки на електричен погон, кои значат за заштитата на животната средина не само од аспект на повисока хигиена туку и заради електричниот погон на кој работаат.

Честитки за успешното менаџирање на ЈП Комуналец.

Фејсбук статус на градоначалничката на Битола,  Наташа Петровска.