НАСИЛСТВОТО ВО М-НАВ ДА СЕ РАСЧИСТИ ШТО ПОБРЗО – ПЕНДАРОВСКИ ВЕЛИ ДЕКА НИЧИЈ ЛИЧЕН ИЛИ ПОЛИТИЧКИ ИНТЕРЕС НЕ МОЖЕ ДА БИДЕ НАД ПРАВНИОТ ПОРЕДОК

0
259
Претседателот Стево Пендаровски денеска ги прими Александар Тасевски, претседател на Струковиот синдикат на контролори на летање и Горан Гавровски, член на синдикалниот одбор.
 

На средбата претседателот Пендаровски ги поддржа заложбите на синдикатот за одржување на професионалното ниво во функционирањето на М-НАВ АД – Скопје, која што е дел од критичната инфраструктура во државата, соопшти Кабинетот на претседателот.

„Претседателот Пендаровски уште еднаш го осуди насилничкото однесување во М-НАВ од страна на вработени во таа институција и други лица кои неовластено влегле во нивните простории и повика на расчистување на случувањата во најкус можен рок, имајќи предвид дека станува збор за потенцијално загрозување на безбедноста во меѓународниот авионски сообраќај.

Претседателот Пендаровски го реафирмираше ставот дека ничиј личен или политички интерес не може да биде над правниот поредок и непреченото функционирање на институциите“, се наведува во соопштението од Кабинетот на Пендаровски.