НАРОД НЕМА ДА ИМ ГО ЗАБОРАВИ ОВОЈ ДОБРОТВОР НА ОВАА ГОЛЕМА ФАМИЛИЈА : Заеви донираа 200 пакети со храна во Босилово!

0
292

Двесте пакети со прехранбени продукти денес донираше семејството Заеви во општина Босилово. Донацијата беше примена од страна на Општинскиот кризен штаб и преку него ќе биде поделена на социјално загрозени семејства.

– Како општина Босилово и кризен штаб ја примивме помошта и потоа врз основа на списоците од Центарот за социјална работа ќе ја поделиме на граѓани на кои им е навистина потребна во моментот и им е најнеопходна – информираше градоначалникот и командант на Општинскиот кризен штаб на Босилово, Зоран Зимбаков.

Во изминатиот период семејството Заеви донираше пакети со прехранбени продукти и во други општини и на хуманитарни здруженија, а највија дека донациите ќе продолжат и во наредниот период.

ФОТО: МИА