НАРОДОТ СЛАВИ СЕКАДЕ ПА ДУРИ И ПРЕД СОБРАНИЕ, РОКААТ ОГНОМЕТИ СЕКАДЕ, МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДНА ОД ФАШИСТИЧКИТЕ КЛЕПТОМАНИ НА ДПМНЕ ПО 10 ГОДИНИ РОПСТВО : Владата на Зоран Заев доби поддршка од 62 пратеници, ЗАЕВ Е НОВИОТ ПРЕМИЕР!

0
1733

Македонија доби нова влада. Неколку минути пред полноќ, пратениците со 62 гласа „ЗА“, 44 „ПРОТИВ“ и 5 воздржани го избраа новиот владин кабинет на премиерот Зоран Заев. Министрите и премиерот по изборот дадоа свечена заклетва и се обврзаа дека ќе работат согласно Уставот и законите.

Последен од говорницата се обрати Заев кој вети дека ќе работи на сплотување на народот, а не на разединување.

Заев им одговори на сите пратеници што говореа овие два дена на собраниската седница. „Никола Груевски денеска ги зборуваше истите работи што ги зборува последниве месеци“, рече Заев.

Во однос на името најави дека новата влада ќе разговара со опозицијата и одлуката ќе се носи со консензус, а потоа ќе се организира референдум. Но, како што рече, во функција на наоѓање решение, а не да се блокира.

Претседателот на СДСМ рече дека никој нема да има контрола во правосудството.18835149_10155424617909637_1144649293_n1-670x377