Над 2.000 затвореници денеска ќе протестираат!

0
597
Long time

Над две илјади осудени лица, најголем дел на издржување на казните во затворот „Идризово“ најавија мирен протест. Ќе го изразат незадоволството од одбивањето на претседателот Иванов за нивно групно помилување.

Истовремено пред казнено- поправните домови, протестираат и нивните роднини. Според адвокатот Давидовиќ, тие ја признаваат вината, но бараат за 30 насто да им се намали казната.