МУЛЕТО СОТИР КОСТОВ ОСТАНУВА МУЛЕ И ВЕРЕН НА ГРУЈО И ВМРО ДО ГРОП : Со групна тужба против пратениците – Не можело 80 луѓе да поништат волја на народ, иако 80-те луѓе се демократски избрани?!?!

0
1283

„Браво за професорката Каракамишева“ – рече граѓанскиот активист, аналитичар и екс-јавен обвинител Сотир Костов, на пршањето да ја искоментира иницијативата на професорката по Уставно право за групна тужба против власта, поточно 80-те пратеници кои се обидуваат да го променат уставното име на државата, објави Инфомакс.мк

„Не може 80 луѓе да се соберат и да поништат волја на народот изразена на референдумот на 30.септември кога не донесоа одлука за промена на Уставот. Ова е политички варваризам, ова уставно насилие.“ – рече Костов во изјава за „Инфомакс“, појаснувајќи дека иницијативата е одлична, а сега на нив граѓанските активисти следува да ги соберат потписите за поднесување на групната тужба против власта.