МУКОСКИ : ОЛЕЛЕ БОЛЕЛО, ПУШТЕТЕ МЕ ДА СИ ОДАМ ДОМА, НЕМА ВЕЌЕ ДА ОТВОРАМ ВРАТИ НА СОБРАНИЕ

0
1538

Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Крсто Мукоски денеска на јавна седница во Апелацискиот суд побара да излезе од Истражниот затвор во Шуто Оризари и мерката да му биде заменета со куќен притвор, пренесе Алсат М. 

„Сериозно ми е нарушено, како психичкото, така и физичкото здравје. Пуштете ме барем дома да заздравам и да го видам семејството”, рече Мукоски.

Неговата одбрана посочи дека е семеен човек и оти не планира да бега и дека во негов интерес е да се расветлат настаните од 27 април.