МТВ длабоко заглавена во ГАЗОТ на ГРУЈО : Се начукувале партиски полтрони, се именуваат КУРТОНИ за дописници!

0
588

mtv-mrt-mrtv-540x289

Предлозите за новинари за МРТ доаѓале од штабовите на ВМРО-ДПМНЕ, рече Заев и објави разговори помеѓу Гордана Јанкулоска и Никола Груевски кои разговаараат кој да се постави за дописник од Атина и Вашингтон.

Во разговор помеѓу Гордана Јанкулоска и Мартин Протугер тој бара да се поништи огласот за МРТ.

-Или ќе пуштаме од комитетети предлози или ќе јакнеме капацитет. Имам обврска да дадам информација до комитетите кога ќе има логика. Ние ги преполнивме институцииве со неспособни луѓе, на база на нечија желба. Сите имаме луѓе, ама квалитет немаме.