МРСНАТА СВИЊА МИЛЕНКО СЕ ЗАКАНУВА ДЕКА ИМАЛ СПИСОК ЗА ЛИКВИДАЦИЈА, ЧЕКАЛ ВМРО ДА СЕ ВРАТИ НА ВЛАСТ!

0
3026

До џандарот во цивилно со карактеристична ташничка преку рамо што вечерва ми пријде пред ресторан Национал прашувајки дали нему како полицаец му забранувам да биде на протестите, и на кого се му се истурив и се му изнакажав. Еве ги главните поенти кои ти ги плеснав, за да ги знае и народот.
1. Ако доаѓаш на протести како народ и со народ, не носи ташничка со пиштоли, муниција и радио станица. Оти народот доаѓа ненаоружан и мирољубив.
2. Ако полицијата фрла солзавец по мирен народ, дедовци и баби, тогаш тој народ има право да ве псуе и гнаси.
3. Ти од мој пари земаш плата, не ја од твој.
4. Дали ти како џандар ги тепаше шарените а пред тоа и шиптарите кога го демолираа Скопје? Или солзавец фрлате само на патриоти?

И да порачам:
1. Не ви се плашам.
2. Ова нема вечно да трае. Си има список, ич да не се секираш.

И последно, зошто не си го кажа името и презимето, бе?