МОНСТРУОЗНО СЦЕНАРИО НА БИЉАНА БРИШКОВСКА, СПОРЕД НЕЈЗИНОТО СЦЕНАРИО ПРАТЕНИЦИТЕ ОД ВМРО-ДПМНЕ НА 27-МИ АПРИЛ ТРЕБАЛО ДА ТЕПААТ ПРАТЕНИЦИ НА СДСМ, ПОТОА ИЗДАЛА НАРЕДБА ДО ТРАЈКО ВЕЛЈАНОВСКИ ДА СЕ ОТВОРАТ ВРАТИТЕ ОД СОБРАНИЕТО!!!

0
3191

Поранешната заменичка за правда од ВМРО ДПМНЕ, Билјана Бришковска беше посочена како дел од логистиката на тогашната власт за време на колежот на 27-ми април од страна на Александар Василевски – нинџа на денешното сослушување.

Тој на сослушувањето изјави дека дел од логистиката на 27-ми април била и поранешната  заменичка за правда од ВМРО ДПМНЕ, Билјана Бришковска. Според неговото сведочење Бришковска имала монстрозно сценарио кое требало да започне со тепачка во собранието од страна на пратениците на ВМРО-ДПМНЕ, но откако не се случило тоа и откако пратениците на ВМРО-ДПМНЕ потфрлиле за тепачката против нивните колеги од СДСМ таа му испратила инструкции и наредба на спикерот на собранието, Трајко Велјановски да ги отвори вратите од собранието за да може да упадне толпата.

Како што рече Александар Василевски – Нинџа, Бришковска рекла дека во првото сценарио пратениците не ја завршиле својата работа, немало инцидент, не се степале. Потоа му се јавила на Вељаноски да се отворат вратите од Собранието.