МОНСТРУОЗЕН ФАКТ ОД ВЧЕРАШНИТЕ ПРОТЕСТИ: Триесетина специјалци ставија во опасност 4000 граѓани кои беа заглавени на Камениот мост

0
616

Камениот мост има површина од околу1300 м2, вчера на него, веруем по прв пут у историја, во ист момент се најдоја над 4000 граѓани (просек од 3,5 луѓе на м2)!

Е толку чуечки животи беа стаени у животна опаснот од одлуката на некој командир да нареди и триесетина специјалци да изврша затворање на Камени мост на неговиот крај!

CgGdIWeW4AAsnoL1

4000 људи беа заглавени без можност да ида напред, назад, лево или десно! Им викамо на полицајците дека е опасно, дека ќе се изгазимо, дека ќе погине некој, дека почнуе да се прае паника, не сакаја да слушаа!

CgGdZryWQAAr2Jz

Е толку им е гајле за безбедноста на гаѓаните! Побитно им беше да не стигнемо до нивниот скапоцен музеј на ВМРО од тоа дали ќе изгинемо!

Им снимке од вчера, има и слике, ќе се најда полицајците кои што свесно ги стаеја граѓаните у опасност и свите до еден ќе одговараа!

#Протестирам

Дамир Незири – Фејсбук статус