МОМИРОСКИ : 100 ПОЛИЦАЈЦИ ОД ИЗМИНАТИТЕ НЕПОЛНИ ШЕСТ ГОДИНИ НЕ БИЛЕ ВКЛУЧЕНИ ВО ИЗБОРНАТА КАМПАЊА, СИТЕ ДО ЕДЕН БЕГАЛЕ КАКО ОД ЛЕПРОЗНИ ОД ЗАЛИЖАНИТЕ ПЕТЛИЊА, А ДОКОЛКУ Е ОВА ТАКА ТОГАШ НЕПОСРЕДНО СЕ ПРИЗНАВА ДЕКА ИМАМЕ ПОЛИТИЗИРАНА ПОЛИЦИЈА И АДМИНИСТРАЦИЈА!

0
201
  • Некои од добро упатениве во игранкава тврдат од примениве 100 полицајци во изминативе неполни шест години во изборната кампања не биле вклучени ниту еден.Сите бегале како од лепра да се болни залижаниве.

    А зошто да бидат вклучени кога во чаршијата тивко се зборува дека наводно освен неколку исклучоци вработени како таткови ,вујкови,вујнини , чичкови и стринини миленичиња другите пендаракот, пиштолот, значакат и униформата ,,чесно,, си ги купиле за пари.

    АЛО ВО КОЈА ДЕМОКРАТИЈА ВО КОЈА ДРЖАВА НА КОЈ ,,ПОЛИТИЧАР,,МУ ПАЃА НА ПАМЕТ ПОЛИЦИЈЦИ ДА ВКЛУЧУВА ВО ИЗБОРИ ?!?! ДАЛИ СО ОВА НЕПОСРЕДНО СЕ ПРИЗНАВА ДЕКА НИ Е ПОЛИТИЗИРАНА И ПОЛИЦИЈАТА И АДМИНИСТРАЦИЈАТА И СЕ МРТОВ И ЖИВО ВО ДРЖАВАВА!!!!

Извадок од колумната ,,Во Прилеп нема проблем, а се е проблем” на Зоран Момироски.