МОМИРОСКИ : УБАВО Е ДА БИДЕШ ВО ДРУШТВО КОЕ Е ВО ВРВОТ, НО КОГА КРИВАТА ПАЃА ВО НАДОЛНА ЛИНИЈА ТРЕБА ДА ПОМОГНЕШ ВО ПРОЦЕСОТ НА ЗАЕДНИЧКО ИСКАЧУВАЊЕ

0
753

Наспроти сите критики, иако често сум бил многу покритичен за одредени процеси, мислам дека треба да му се даде шанса на процесот.

Секогаш е убаво да бидеш во друштвото кога тоа е на врвот. Но кога паѓа, треба да помогнеш процесот на паѓање да се ублажи.

Кривата константно се движи горе-долу.

Кога кривата е во надолна линија, треба да се проголтаат сите разочарување и фрустрации. Треба да се прифати реалноста да се соберат сили и заедно да се тргне во процес на искачување.

Ви посакувам успех на сите во трката!

До моите другари од О.О. СДСМ-Прилеп.
Фејсбук статус на Петар Момироски.