МОМИРОСКИ : ТРИ МЕСЕЦИ ЛОКАЛНАТА НЕМА ИЗБРАНО ФИРМА ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА УЛИЧНО ОСВЕТЛУВАЊЕ, ГРАДОТ Е БЕЗМАЛКУ ВО ПОЛУМРАК, ГРАЃАНИТЕ НЕ СЕ ЧУВСТВУВААТ БЕЗБЕДНИ ОСОБЕНО ВО НОЌНИТЕ ЧАСОВИ

0
419

КОГА СУМ КАЈ ЛОКАЛНАТА ВЛАСТ ПРЕДВОДЕНА ОД ,,УДАРНАТА БРИГАДА“ САШКА, ДАВОР КОЈ ЈА ВРАЌАЛ ЧЛЕНСКАТА КНИША ВО ВМРО ДПМНЕ КОГА ЗАГУБИ МАЦИО ОД МУЦЕТО, ПА НАТАЛИЈА И УШТЕ ДВА ТРОЈЦА, ИНАКУ ,,СТРАВ И ТРЕПЕТ“ ЗА ВРАБОТЕНИТЕ ВО ОПШТИНАТА СОСЕМА СО СИГУРНОСТ МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ ДЕКА ПРИЛЕП Е ТОЛКУ МНОГУ ПОЈДЕН РИКВЕРЦ ШТО ТЕШКО МОЖЕ НЕКОЈ ДА ГО СТИГНЕ. А УШТЕ ПОМАЛКУ ДА ОДГОВОРИ НА ПОТРЕБИТЕ, ЖЕЛБИТЕ И ЗАБЕЛЕШКИТЕ НА ГРАЃАНИТЕ.

ДОБРО УПАТЕНИ ТВРДАТ ДЕКА ТРИ МЕСЕЦИ ЛОКАЛНАТА НЕМА ИЗБРАНО ФИРМА ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА УЛИЧНО ОСВЕТЛУВАЊЕ. ГРАДОТ Е БЕЗМАЛКУ ВО ПОЛУМРАК. ГРАЃАНИТЕ НЕ СЕ ЧУВСТВУВААТ БЕЗБЕДНИ ОСОБЕНО ВО НОЌНИТЕ ЧАСОВИ. МЕСЕЧНО НА СМЕТКИ ЗА ПОТРОШЕНА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА ПОТРОШУВАЧИТЕ РЕДОВНО СИ ПЛАЌААТ ПАРИ И ТОА ПО УТВРДЕНА СТАВКА ЗА УЛИЧНО ОСВЕТЛУВАЊЕ. АМА ЕТЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ГРИЖЛИВИТЕ ОД ОПШТИНАТА УЛИЦИТЕ НИ СЕ ВО МРАК. ЗА БЕЗБЕДНОСТА НА ГРАЃАНИТЕ ДА НЕ СПОМЕНУВАМ.

ТИЕ ШТО ЗЕМААТ ПЛАТА И ШТО СЕ ЗАДОЛЖЕНИ НАМЕСТО ДА СОЗДАДАТ ЕЛЕМЕНТАРНИ УСЛОВИ ЛОКАЛНАТА ВЛАСТ БЕЗ ОКО ДА И ТРЕПНЕ ПРСТОТ ГО ВПЕРУВА ВО ПОЛИЦИЈАТА. НЕ ДЕКА НЕ ТРЕБА ВО НОРМАЛНИ УСЛОВИ, АМА ВО ВАКВИ ФАЛИ УШТЕ ДА ПОБАРА ПОЗОРНИКАРИТЕ ДА НОСАТ ФЕНЕРИ И АРАМИИТЕ ДА ГИ БРКААТ КАКО БАБАРОГИ.

ТОА НАЈБЛАГО РЕЧЕНО МУ ДОАЃА КАКО ОНАА НАРОДНАТА ,,ПОДРЖИ ГО КОПИЛЕВО ДА И ПОДВИКНАМ НА КОПИЛЕШКАНА“.

Извадок на колумната од новинарот Зоран Момироски ,,ВО ПРИЛЕП НЕМА ПРОБЛЕМ, А СЕ Е ПРОБЛЕМ” објавена на порталот ,,РадиоПела”.