МОЖЕВТЕ ЛИ ДА ЗАМИСЛИТЕ ВАКВА ИЗЈАВА ВО ГРУЕВИЗМОТ – ШЕФОТ НА ДЗС, СИМОВСКИ: ОСТАЈТЕ ГО ПРЕМИЕРОТ ШТО ЗБОРУВА, ТОЈ НЕ ПРАВИ ПОПИС, ЈАС ПРАВАМ ПОПИС!

0
1255

– Оставете го премиерот што зборува за пописот, он не е тој што треба да одговара на новинари затоа што он не решава ништо, јас сум шеф на ДЗС и јас носам одлуки и јас треба да се слушам на тема попис, така да отисоци од палец нема да има затоа што тоа не е дозволиво од законски и технички причини.

Апостол Симовски, шеф на Државниот Завод за Статистика на куртон Алфа ги масакрира двајцата копуци Бивис и Батхед во емисијата Заспи ако можеш. Инаку ваква изјава беше незамислива во Груевизмот, ова е само доказ дека имаме силни институции со силни раководители кои се независни и си ги знаат своите права и одговорности.