МНР : ЈА ОДБИВМЕ РУСИЈА ЗА КОРИСТЕЊЕ НА ВОЗДУШНИОТ ПРОСТОР ЗА ЛЕТ ДО БЕЛГРАД

0
431

Министерството за надворешни работи го одби барањето на руската амбасада за специјално одобрение за користење на воздушниот простор за лет до Белград.

Поради тоа што Владата веќе има донесено општа одлука за затворање на воздушниот простор на Северна Македонија за авио-превозници во сопственост на Руската Федерација.