Мијалков под псевдоними ги водел лицата кои УБК ги прислушувала и следела: Зоран Заев бил „ДС Зеко“, Бранко Црвенковски бил „Крст“, Миле Јанакиески – „Тутун“, Силвана Бонева – „Босил“, Драган Павловиќ Латас бил „Талас“

0
1352

zaev 28 apr

Заев соопшти дека во УБК биле водени два вида евиденции во Ескел. Во табелите е водена евиденицаја на следените и прислушуваните лица според нивните телефонски броеви. Сите се воделе под определена шифра, односно секој имал свој пседвоним.

Лидерот на СДСМ бил воден под псевдонимот „ДС Зеко“, Бранко Црвенковски бил „Крст“, Миле Јанакиески – „Тутун“, Силвана Бонева била „Босил“, Драган Павловиќ Латас бил „Талас“, Владо Бучковски бил „НДС Бува“, рече наведе Заев.