Мијалков во акција со сваровски судството: Се бара во кривичниот совет да влезат судии од „тефтерчето на Гоца“ кои ќе го укинат притворот на Грујевски!

0
795

Од судски извори неофицијално Фокус дознава дека во судот во тек се консултации кои судии да бидат избрани во кривичниот совет кој ќе решава по жалбата за притворот на Грујевски. Според истите информации претседателот на Основниот Суд 1 Владимир Панчевски инсистирал во советот да влезат судиите Александра Крстиќ и Ивица Стефановски.

Неофицијално Фокус објавува дека се вршат огромни притисоци врз основниот суд да ја преиначи одлуката за притвор и да го ослободи Грујевски, или пак во најмала рака да му биде одреден домашен притвор.

Повеќе детали ООВДЕ