МИЦКОСКИ : НЕМА ДА ДОЗВОЛАМ ВМРО-ДПМНЕ ДА СТАНЕ ТОА ШТО БЕШЕ СДСМ, ЌЕ РАБОТАМ ЗА МАКЕДОНСКО НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО

0
121
  • Македонија е заедничка држава и сѐ додека албанските партнери работат според закон и во интерес на државата, ќе бидеме еднакви партнери во Владата.

    Ако било кој застрани со криминални или други агенди, ќе биде санкциониран, вклучително и од нашата партија. Нема да дозволам ВМРО-ДПМНЕ да стане тоа што беше СДСМ, ниту ќе дозволам Вреди да стане тоа што беше ДУИ.

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ и мандатар за формирање на влада, Христијан Мицкоски по повод 34 години од формирањето на ВМРО-ДПМНЕ.