МИЦКОСКИ НА СРЕДБА СО Г.Г. СТЕФАН : ЧЕСТИТКИ ЗА МУДРОСТА НА СИНОДОТ ВО ДОДЕЛУВАЊЕТО НА НАШАТА ЦРКВА ДО ПАТОТ НЕЈЗИНАТА АФТОКЕФАЛНОСТ КАКО ЧУВАР НА НАШИОТ ИДЕНТИТЕТ И КУЛТУРА

0
457
Денес заедно со Vlado Misajlovski остварив средба со неговото блаженство Архиепископот на МПЦ-ОА г.г Стефан.

На средбата честитав за храброста и мудроста на Синодот и поглаварот во делувањето на нашата Црква до патот на нејзината автокефалност, како чувар на нашиот идентитет и култура.

Македонската црква која овозможува духовно обединување на нашиот народ е значаен столб во нашето суштествување како народ и земја.

Да чекориме обединето, мудро и решително.
Фејсбук статус на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.