МИЦКОСКИ ЛИЦИТИРА – ПРЕДВРЕМЕНИ ЗА СТАБИЛНА ДРЖАВА НА 14 ИЛИ 21 МАЈ ДОГОДИНА

0
474

Лидерот на ВМРО ДПМНЕ со предлог два датуми до власта за предвремени парламентарни избори.

Според Мицкоски најдобро би било како што вели заради стабилност на државата но и силни институции да се оди на избори следната година и тоа според математиките на првиот опозиционер ,датумите кои ги предлага до Ковачевски се 14 или 21 мај. Лидерот на ВМРО ДПМНРЕ на денешниот брифинг , потенцираше како што вели дека е зрела атмосферата за избори.