МИЦКОСКИ : КОГА ВЕЌЕ НИ ГО ОДЗЕМААТ ИМОТОТ ВРЕДЕН ОД 65 МИЛИОНИ ЕВРА НЕДВИЖЕН ИМОТ, НЕКА НИ ЈА ВРАТАТ СТАРАТА И ЖОЛТА ПАРТИСКА КУЌИЧКА ,,ЖОЛТАТА ЗГРАДА”

0
1260

6. ВМРО-ДПМНЕ на предметната локација имаше објект познат помеѓу своите членови и граѓаните во Македонија како „Жолтата зграда“ кој за никого не е спорно дека припаѓаше на партијата. Се поставува прашањето што со тој објект? Со ваквата пресуда ВМРО-ДПМНЕ е двапати незаконито оштетен, еднаш за новиот објект и еднаш за стариот објект неспорен за никого дека припаѓаше на ВМРО-ДПМНЕ.

Дел од долгата колумна на лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски по одлуката на судот за одземање на нивниот партиски имот во белата палата кој е проценет во вредност од 65 милиони недвижен имот.