МИЦКОСКИ : ДОКОЛКУ ГАШИ ИЗЈАВИЛ ,,КОСОВО Е МОЈА ТАТКОВИНА” ТРЕБА ВЕДНАШ ДА ИМ СЕ ИЗВИНИ НА ГРАЃАНИТЕ НА МАКЕДОНИЈА БИДЕЈЌИ ОД ТУКА ЗЕМА ПЛАТА И ТУКА ГО ГЛАСАА ЗА СПИКЕР ВО СОБРАНИЕ

0
209
  • Јас не сум ја слушнал изјавата на спикерот на собрание Африм Гаши, јас мислам дека неговата татковина е Македонија каде во разговори со него лично од него сум слушнал дека наша заедничка татковина е Македонија.

    Но ако има таква изјава мислам дека треба да им се извини на граѓаните на Македонија, и тоа треба час поскоро да го направи бидејќи од тука зема плата од страна на македонците, албанците, турците, србите, власите бошњаците е избран за претседател на македонското собрание.

Мандатарот и претседател на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски на одговор на новинарско прашање.