Митовски: 20 + работи за злосторството на ДПМНЕ за кое сите кои сега читате – МОЛЧЕВТЕ!

0
382

1️⃣Ја укинаа дневната тарифа на струја – МОЛЧЕВТЕ
2️⃣ Тепаа студенти на плоштад – МОЛЧЕВТЕ
3️⃣ Незаконски рушеа објекти – МОЛЧЕВТЕ
4️⃣ Затвораа невини новинари – МОЛЧЕВТЕ
5️⃣ Во 2016 починаа над 200 новороденчиња – МОЛЧЕВТЕ
6️⃣ Затворија невини луѓе за Минструм – МОЛЧЕВТЕ
7️⃣ Менуваа имиња на улици, плоштади, автопати, аеродром, институции – МОЛЧЕВТЕ
8️⃣Потрошија 600 милиони евра на споменици, барок од стиропор и институции кои се распаѓаа – МОЛЧЕВТЕ
9️⃣Во декември 2016 во Центар, Аеродром, Гази Баба загадувањето беше над 1000 микрограми – МОЛЧЕВТЕ
1️⃣0️⃣ Изгласаа двојазичност во 2008г. – МОЛЧЕВТЕ
1️⃣1️⃣ Груевски и Мијалков во 4 очи се договараа за ново име на Македонија – МОЛЧЕВТЕ
1️⃣2️⃣ Изгласаа помилување на хашки случаи – МОЛЧЕВТЕ
1️⃣3️⃣ Цената на еуросупер 95 и еуросупер 98 достигна рекордни 81 денар – МОЛЧЕВТЕ
1️⃣4️⃣ Убија младо дете – МОЛЧЕВТЕ
1️⃣5️⃣Влегуваа со хилти во приватни дуќани – МОЛЧЕВТЕ
1️⃣6️⃣Наплатуваа рекет од сите приватни фирми – МОЛЧЕВТЕ
1️⃣7️⃣ Ја задолжија земјата за повеќе од 5,5 милијарди евра – МОЛЧЕВТЕ
1️⃣8️⃣ Мијалков со ваши пари купи цела населба (Прага 6) во Прага, Чешка – МОЛЧЕВТЕ
1️⃣9️⃣ Груевски си купуваше плацеви на Водно – МОЛЧЕВТЕ
2️⃣0️⃣ Го уништија државното здравство за да го финансираат приватното на Орце Камчев – МОЛЧЕВТЕ
Ова е само дел од злосторството на ДПМНЕ за кое сите кои сега читате – МОЛЧЕВТЕ

И сега кога некој се труди да ги врати сите горенаведени работи во нормала и кога слободата и демократијата е на највисоко ниво и кога секој може да каже што сака е предавникПо која логика До кога Го сакате ли режимот назадЌе дозволиме ли повторно да се плашиме да излеземе слободно надвор, да кажеме свој став и притоа некој да ни се заканува И сега кога од изолирана и блокирана земја без пријатели, денеска сме земја пред вратите на НАТО и ЕУ, дали ќе требе да дозволиме некој да не врати назад во мрачните години на слепиот национализамСега кога повќе не се градат и не се трошат парите на споменици и фасади, туку парите се инвестираат и се директно насочени кон човечкиот стандард и кога речиси имаме зголемување по сите основи на месечните примања во скоро сите гранки на општеството, дали треба да дозволиме некој да не врати назад

Сашко Митовски