МИСОВСКИ: НЕМАМ ПРОТИВ ВО УСТАВ ДА СЕ ВНЕСАТ БУГАРИТЕ, И СИТЕ ДРУГИ НАШИ ГРАЃАНИ ШТО САКААТ ДА БИДАТ ВО УСТАВОТ

0
286

– Јас лично немам ништо против да се внесат Бугарите во уставот и би гласал за такво нешто, и не само Бугарите туку и сите наши граѓани кои ќе го побараат тоа од собранието и сакаат да бидат во уставот, тоа им следува на сите, оваа земја е татковина на сите наши граѓани, а за францускиот предлог тоа ќе се обратите до владата тие преговараат кога ќе дојде тоа во собрание да се гласа ќе се произнесеме сите тогаш сега е рано да зборуваме за нешто што уште не е официјален предлог стигнат на наша адреса.

– Јас лично немам ништо против да се внесат Бугарите во уставот и би гласал за такво нешто, и не само Бугарите туку и сите наши граѓани кои ќе го побараат тоа од собранието и сакаат да бидат во уставот, тоа им следува на сите, оваа земја е татковина на сите наши граѓани, а за францускиот предлог тоа ќе се обратите до владата тие преговараат кога ќе дојде тоа во собрание да се гласа ќе се произнесеме сите тогаш сега е рано да зборуваме за нешто што уште не е официјален предлог стигнат на наша адреса.

Горан Мисовски, лидер на НСДП и потпретседател на Собранието.