МИРЧЕВСКИ ТРЕБА ДА СЕ ЗАСРАМИ : КАНАЛ 5 РЕШИЛА ДА СТАНУВА СИТЕЛ ОД ВРЕМЕТО НА РЕЖИМОТ И SИНГО МАЛИ, СО ШТО НЕМА ДЕН А ДА НЕ ЈА ВИДИМЕ МЕЧКАТА ОД ПЕШТЕРАТА, ИВОНА ТАЛЕВСКА И ДОКТОР КУРТОН ЛАКИ НА ДЕБАТНИ ЕМИСИИ

0
1141

Нема ден да не помине а на Канал 5 да не го видиме Латас или неговата партнерка и преносно и буквално, Ивона мечката Талевска. Кога овие ќе се изморат, ги имаш сите бесрамни вмровски ликови кои се прославија во време на режимот на Груевски.

Ни се случува парадокс: Сител се ребрендира и се дистанцира иако недоволно од времето на Груевски, ама Канал 5 телевизија која беше и онака доволно извалкана сака да стане Сител од времето на Груевски?!?!

Што бараат овие оцрнети ликови за македонското новинарство и медиуми и општество на втората најгледана телевизија, има ли памет Мирчевски каде тера или сепак следи наредби од Стојменов на кој му поднесоа кривична пријава за БЕКО па сега вака и се одмаздува на власта?!

Бог да чува, Мирчевски наместо да се свести од грешките кои ги правеше во време на Груевизмот прави се поголеми будалаштини. Ќе излезе најлош медиски директор на голема телевизија во историјата на земјава.

А мислевме дека од Ѕинго Мали тоа не може да биде полошо?!?! Зарем он мисли дека гледачите копнеат да го слушнат мислењето на Ивона и на Латас?! Па дури и да сакаат, има ли таа телевизија ниво, принципи, морал, етика за тоа кого сака да го промовира како лик, што сака во земјава да помага како морални етички вредности, дека луѓе што земале пари од буџет и не плаќале даноци и примале нарачки од режим да оцрнуваат и лажат народ се осрамотени луѓе и тие треба да се скријат некаде во некоја шума или шупа и да не се појавуваат пак во јавност?!