Министерот Димковски во посета на Прилепскиот регион: Откупот тече без проблеми, откупени 80 отсто од произведениот тутун

0
342

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски денеска беше во работна посета на Прилепскиот регион. Заедно со директорот на Државниот земјоделски инспекторат, Зоран Шапуриќ, градоначалникот Илија Јованоски и претседателот на Совет на општина Прилеп, Миле Талевски, министерот Димковски го посети откупниот пункт на Тутунскиот Комбинат и изврши увид во начинот на кој се одвива процесот на откуп на тутун.