МИНИСТЕРОТ БЕКИМ САЛИ ГИ ПОВИКА ЛЕКАРИТЕ КОИ САКААТ ДА ВОЛОНТИРААТ ВО ТУРЦИЈА ДА СЕ ПРИЈАВАТ

0
452

Медицинска помош за Р. ТуркијеКолеги здравствени работници,
Ве повикувам сите кои сте подготвени да учествувате во тековните
хуманитарни активности во Република Туркије по разорниот земјотрес.
Вашето знаење и искуство во областа на медицината се непроценливи, а
секоја помош во вакви случаи е добредојдена.

Доколку сте заинтересирани да учествувате, пополнете го формуларот на

линкот подолу, а ние ќе обезбедиме дополнителна логистика.
Ве повикувам да ни се придружите и да ја покажеме нашата солидарност и
знаење со цел да им помогнеме на тие на кои им е навистина потребно.

Ви благодарам,

Mинистер за Здравство

Dr. Bekim Sali

Линк до формулар за пријавување интерес:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScBYVRunAAut53cYBElSQ0OS5WGofCkUQJohbhB9zqhgWy0Rw/viewform