(ВИДЕО) МИНИСТЕРОТ БЕЗ РЕСОР ЗАДОЛЖЕН ЗА ДИЈАСПОРА, ЕДМОНД АДЕМИ ГО РАСТУРИ ВМРОВСКИОТ ГЕОПОЛИТИЧКИ СТРАТЕГ, РИСТО КОЊО НИКОВСКИ : АБЕ ТИ ЛИ НАЈДЕ ДА ЗБОРИШ, ТИ КОЈ ШТО ГО ИЗМИСЛИ ПРЕДЛОГОТ РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА (ВАРДАРСКА)?!?!

0
603

Министерот без ресор задолжен за дијаспората го растури вмровскиот геополитички стратег Ристо Коњо Никовски и го потсети дека токму тој е автор на предлогот за име за севкупна употреба на државата во Република Македонија (Вардарска).